Nu börjar husbygget i Högsbohöjd
2014-01-30

Nu börjar husbygget i Högsbohöjd

Den 4:e November var den officiella byggstarten för de nya kedjehusen på Kastmyntsgatan i Högsbohöjd. De 20 kedjehusen som förs upp av Egnahemsbolaget har varit mycket eftertraktade, och de rapporterar i ett pressmeddelande att ungefär hälften av dem redan är sålda. Området har dessutom attraherat en stor variation av människor -"alltifrån småbarnsfamiljer som lämnar lägenheter i innerstan till boende i närområdet och seniorer från ytterområden som vill bo mer centralt."

Detta meddelade Egnahemsbolaget i ett pressmeddelande: De första husköparna tog första spadtaget i Högsbohöjd

De hus som ska byggas har två våningar, och är en modell från Egnahemsbolagets många modeller av lågenergihus. De är planerade utefter terrängen för att bevara berghällarna och havsutsikten så gott det går vilket kommer ge de nya boende ett vackert och trivsamt område att leva i. Alla hus i området har flera uteplatser som erbjuder både morgon- och kvällssol. Det ska även bli takterass ovanpå garaget.

En ytterliggare visning har bokats för de hus som ännu finns på marknaden. Söndagen den 24:e November genomförs en markvisning mellan 12.00 och 13.00
För mer information om området och de hus som ska byggas, gatans hemsida på: http://www.kastmyntsgatan.se/
 

Läs mer om lågenergihus här: http://www.sp.se/sv/index/services/lowenergyhouses/sidor/default.aspx

Bergmans Hem & Trädgård © 2014